Регистрация

Миди по селски

Миди по селски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3704

Миди с бекон и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 режещи миди (около 3 за порция), измити с вода и изсушени върху кухненска хартия
  • 1 глава испански лук, фино нарязан
  • 1 скилидка чесън, нарязан фино
  • 2 резена бекон, нарязан
  • домати, нарязани (около 1 ч.ч.)
  • 1 ч.ч. пилешки бульон (или вода)
  • 1 ч.ч. червено вино
  • сол и смлян черен пипер
  • зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган или тенджера сгорещете олио, след това добавете бекона, лука и чесъна и гответе на силен огън до покафеняване.

2. Добавете доматите и смесете; оставете още няколко минути.

3. Добавете червеното вино и оставете алкохолът да се изпари.

4. Добавете пилешкия бульон, смесете и намалете огъня до слаб; оставете да къкри.

5. Варете докато сосът се редуцура с 1/3. Добавете сол и пипер на вкус, ако е необходимо.

6. Увеличете огъня и когато заври, добавете мидите и варете още няколко минути до готовност, като разбъркате един-два пъти.

7. Поднесете с хрупкав хляб и прясно смлян черен пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта