Регистрация

Класическо греяно вино - глинтвайн

Класическо греяно вино - глинтвайн
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3595

Греяно вино с канела, карамфил и цитрусови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бутилка червено вино
  • 85 мл вода
  • 1 с.л. захар
  • 7 клончета карамфил
  • 1 индийско орехче (несмляно)
  • 4 пръчици канела
  • кората на половин лимон
  • кората на половин портокал

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, добавете в нея индийското орехче, канелата и карамфила и оставете да поври 5-8 минути на умерен огън. След това прецедете, а пръчиците канела директно сложете в чашите, в които ще сервирате напитката.

2. Сложете на слаб огън виното да се загрее почти до точката на кипене. Добавете в него водата, цитрусовите кори и захарта. Не трябва да кипва - внимавайте. Дръжте на огъня 10-тина минути.

3. Сипете топло по чашите с канелата, без да цедите коричките.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ПИЛЕ
  2. калкан
  3. лук
  4. Яйца
  5. 30
  6. АНИ
  7. бамбук
  8. 120
  9. Пре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта