Регистрация

Месни сарми с листа от цвекло

Месни сарми с листа от цвекло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1821

Сармички от цвекло с кайма, ориз, доматен сос и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16-20 здрави пресни листа от цвекло
  • 600 г кайма смес
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. бисерен ориз
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 домат
  • 200 мл заквасена сметана, разбита с 200 мл вода
  • сол, черен пипер и кимион
  • растителна мазнина
  • още заквасена сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте листата, отрежете им стеблата, сложете ги в тенджера и ги залейте с вряла вода. Оставете за 5 минути да се отпуснат.

2. През това време смесете каймата със сол, пипер, кимион и измития бисерен ориз.

3. Взимайте по едно листо и в него завивайте сармичка с част от каймата. Подредете плътно в дълбока тенджера.

4. Рендосайте моркова на едро ренде, лука наситнете и ги запържете в малко сгорещена мазнина. Накрая добавете и обеления домат, нарязан на ситно. Гответе още около минута, след това сипете доматения концентрат, разбъркайте до смесване и махнете от огъня.

5. Излейте съдържанието на тигана върху подредените сарми. Отгоре залейте с разбитата във вода сметана. Добавете още сол и пипер, ако смятате, че е необходимо.

6. Затворете плътно с капак, под който можете да натиснете с чиния, за да не се развиват сармите. Гответе на умерен до силен огън за 45 минути.

7. Поднесете сармите със соса и лъжичка заквасена сметана. Добре е да сервирате и мек хляб за топкане.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта