Регистрация

Печени зелеви сарми със сметана

Печени зелеви сарми със сметана
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2696

Сармички на фурна със зелеви листа, месна плънка и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама кайма смес
  • 2 ч.ч. ориз
  • 3 глави лук
  • 2 големи моркова
  • 1 малка зелка
  • 100 мл заквасена сметана
  • мазнина за пържене
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до полуготовност.

2. Обелете лука и го наситнете. Морковите измийте и рендосайте.

3. Запържете лука с морковите в растително масло и щом лукът покафенее, добавете каймата и отцедения от водата полуготов ориз.

4. Сложете зелката в тенджера с вряща вода и я оставете да къкри. Постепенно премахвайте листата, които са омекнали.

5. Махнете твърдата част на листата зеле с нож и във всяко сложете по 1 с.л. (или колкото е необходимо) от запръжката.

6. Завийте сармичките плътно, вържете с конец, за да не се разтворят и запържете за малко от всяка страна в предварително загрято олио.

7.  Подредете запържените сармички в тава, залейте със сметаната, разбъркана с вода и оставете да се запекат на 200 градуса за 40 минути. На 30-тата минута добавете още вода, ако прецените, че е необходимо.

8. Преди сервиране махнете конците и поднесете с кисело мляко или заквасена сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 часа
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта