Регистрация

Ментов пай без печене

Ментов пай без печене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2812

Ментов сладкиш с бонбони маршмелоу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 блат за пай (готов от магазина) *или по домашната рецепта отдолу
  • 24 големи бонбона маршмелоу или други бонбони по избор
  • 1/2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/8 ч.л. сол
  • 6 капки екстракт от мента или мента
  • 6-7 капки червена или зелена боя за сладкиши
  • 2 ч.ч. сметанов топинг (*може и по рецептата за бита сметана отдолу)
  • 2 с.л. счукани ментови бонбони

За блата:

  • 1 2/3 ч.ч. натрошени бисквити
  • ¼ ч.ч. захар
  • ¼ ч.ч. плюс 2 с.л. разтопено масло

Бита сметана:

  • 2 ч.ч. пълномаслена сметана
  • ¼ ч.ч. захар
  • 1 с.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

1. В тиган на слаб котлон смесете маршмелоу бонбонките с млякото, като разбърквате докато се разтопят. Отстранете от огъня и добавете ванилията, солта, екстракта и оцветителя.

2. Оставете в хладилник за 15 мин. и след това добавете сметаната с половината натрошени бонбони. Изсипете в коричка за пай с големина 22,9 см или в отделни формички за пай и замразете за 4 ч. (за 22,9 см блат, за по-малки формички за по-кратко) или дръжте в хладилник поне 8 часа. Поръсете останалите счукани бонбони отгоре.

За блата:

1. Смесете продуктите и притиснете със съответната големина чиния за пай.

Бита сметана:

Разбийте продуктите докато станат на сняг и оставете в хладилник до използване.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта