Регистрация

Бисквити с мента и черен шоколад

Бисквити с мента и черен шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3421

Хрупкави ароматни сладки с пълнозърнесто брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ¼ ч.ч. пълнозърнесто брашно за сладкиши
  • ½ ч.л. сода за хляб
  • 14 с.л. масло или маргарин на стайна температура
  • ¾ ч.ч. захар
  • ¼ ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. едра морска сол за готвене
  • 2 ч.л. екстракт от мента
  • 2 големи яйца (или ½ ч. ябълково пюре)
  • 2 ч.ч. черен шоколад на парчета

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 180°С.

2. Разбийте брашното и содата за хляб в купа.

3. Сложете маслото или маргарина, както и двата вида захар в купата на миксер. Разбийте на умерена скорост до получаване на бледа, пухкава смес (около 2 мин.).

4. Намалете скоростта до ниска. Добавете солта, екстракта от мента и яйцата (или ябълковото пюре) и разбъркайте около минута.

5. Добавете сместа с брашното и отново разбъркайте леко.

6. Добавене парчетата шоколад.

7. Добавете няколко пълни лъжици от сместа върху тава, покрита с фолио. Наредете бисквитите на разстояние 5 см. една от друга.

8. Печете бисквитите 10-12 мин., докато се втвърдят в центъра, а краищата им придобият златист цвят. Докато печете, завъртете тавата.

9. Оставете ги да изстинат за 2 мин. върху тавата.

10. След това преместете бисквитите и изчакайте да изстинат напълно.

11.Съхранявайте изстиналите бисквити в плътно затваряща се купа. Би трябвало да издържат до 1 седмица.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта