Регистрация

Мексиканска телешка супа



Мексиканска телешка супа
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1942

Мексиканска супа с телешко, домати и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.01.2018

Пикантна телешка супа със зеленчуци правят Лора и Стоян, като следват мексиканските правила за направа на супи - с домати и боб, добавки от кимион и магданоз и лют акцент. Така в тенджерата се смесват крехко телешко месо с червени и зелени чушки, бобени зърна, лук и подправки, за да се получи страхотна чорба, която да сгрее езика и душата.

Първо се захващаме с месото, като кулинарите препоръчват телешка плешка. Тя се нарязва на хапки и се овкусява със сол и пипер. Запържва се в сгорещен зехтин и след това към нея се добавят лук и чесън, за да се поготвят до прозрачност. После заливаме с консерва домати и телешки бульон и оставяме да покъкри. А чак след като мръвките се разварят добре, ги вадим и накъсваме на малки месца.

Връщаме месото обратно в чорбата, добавяме отцедени червени зърна боб от консерва и нарязани на малки кубчета червени и зелени чушки. Доливаме вода и подправяме със сол, пипер, кимион и червен пипер, като можете да добавите и пушен пипер за повече аромат. На финала остават само магданоза и лютия сос. А после ястието се сервира с лъжичка заквасена сметана, резен лимон и хляб по желание. Хапва се топличко, за да се усети истинското сгряване от гореща супа с пикантна нотка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта