Регистрация

Гарнитура с лимец, ориз и гъби



Гарнитура с лимец, ориз и гъби
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1912

Салата със спанак, джоджен, варива и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гарнитура или салата с лимец прави Ути Бъчваров, като спретва мега порция за четири души на цена само от 3,50. За дамите това плато може да бъде и основно, особено ако се поднесе за обяд в компанията на чаша вино. А иначе се предвижда за начало на мъжки гуляй или акомпанимент към сочна тлъста мръвчица.

Оризът и лимецът се сваряват, шокират се под течаща студена вода и се смесват. Варят се ОТДЕЛНО, защото изискват различно време за термичната обработка. А докато те кипват, се прави деликатна запръжка, която в случая повече прилича на "задушка". В малко растителна мазнина се задушават настнени лук, чесън, люто чушле и пънчета на печурки. Овкусяват се със сол, пипер и сух джоджен. Шапчиците на печурките се режат на полумесеци и се задушават в масло или се оставят сурови за украса.

Отделно в плато или в индивидуални порции се разпределя пресен спанак и наситнен свеж джоджен. Върху зеленината полягат варивата, смесени със съдържанието на тигана, а най-отгоре се редят гъбките. И вече е готово за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта