Регистрация

Маца с яйце и лук

Маца с яйце и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2441

Черен чеснов или лучен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. черно брашно
  • 1 с.л. сол (плюс още малко за наръсване отгоре, по желание)
  • 1/3 ч.ч. масло (може и маргарин)
  • 1 яйце, леко разбито
  • 2 ½ с.л. лук/чесън на прах
  • ½ ч.ч. студено мляко или вода

Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната на 240 С.

2. Смесете брашното и солта и прибавете към тях нарязаното на кубчета масло. Втрийте го с ръце или вилица или кухненски робот.

3. Прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаването на топка леко лепкаво тесто.

4. Разделете на топчета големи колкото топка за тенис и разточете на лист с дебелина 1-2 мм върху добре набрашнена повърхност.

5. Надупчете цялата повърхност с вилица и наръсете с още малко сол (по желание).

6. Сложете върху леко намазана хартия за печене и изпечете за 5 минути или до златисто.

7. Оставете хляба да се охлади и сервирайте.

8. Излизат 16 - 18 сантиметрови квадрата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта