Регистрация

Масленки с ядки за Хелоуин



Масленки с ядки за Хелоуин
Трудно   |   Порции 50-тина броя   |   Видяна: 1067

Бисквити пръсти на вещица с мармалад и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни домашни маслени бисквити за Хелоуин прави Кристина в канала си Boutique De Kristina. Ето поредната хрупкава идея за сладкиши за Вси Светии, която можете да реализирате у дома си. За целта ще ви трябва време, търпение и няколко продукта, които да превърнете в уникален десерт, радващ малки и големи на празника.

Тесто за 50 броя се замесва като 100 г масло на стайна температура се разбърква на крем с ванилия и 125 г пудра захар. Добавя се едно яйце, 1/2 ч.л. сода, щика сол и се бърка отново. Следва да се вкара в сместа около 300 г брашно. Когато се получи гладко и нелепнещо тесто, се разточва на кора и се увива в стреч фолио. Прибира се в хладилник за 1 час да стегне. През това време можете да си обелите накиснатите предварително във вода бадеми.

Тестото се разделя на топки и от тях се оформят пръсти. Как става това - гледайте във видеото. Ноктите от бадеми се прикрепят към върха и сладките се пекат 9-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. После се охлаждат и по желание можете да украсите с "кръв" от мармалад ноктите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта