Регистрация

Масленки с орехи



Масленки с орехи
Лесно   |   Порции 15-20 хапки   |   Видяна: 2780

Орехови хапки с ванилия и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Правим си домашни ореховки по рецепта на влогърката Милена, като приготвяме вкусни топчета от маслено тесто с ядки и аромат на ванилия. Рецептата е малко по-пипкава от тази за обикновените бабини курабии с ядки, но пък е и доста по-вкусна, затова си заслужава да изпълним заръките, дадени в канала da_sgotvim_s_milena.

Първата идея е да нарежем ореховите ядки на ръка с нож, за да се получат хубави парченца. Счукани в хаванче, те ще станат на прах и няма да се усещат така явно в сладкиша. Едва ли цялата тази работа ще отнеме повече от 5 минути, така че ножът и дъската са на разположение. Просто го направете!

Следва да смесим меко масло на стайна температура с ванилова есенция и след това да добавим постепенно захарта, орехите и брашното. Тук идва втората тънкост. Съставките се месят на ръка, докато се образува маслено тесто. Ще падне малко стискане, но само така ще имаме идеалната смес за тези ореховки. После си застиламе тава с хартия за печене и в нея оформяме топчета от тестото. По желание можете леко да ги сплеснете, но тогава ще станат по-твърди. След това просто оставяме на фурната да свърши работата си, като внимаваме да не прегорим десертчетата.

На финала топчетата се овалват в пудра захар, за да придобият допълнителна сладост и разкошен вид. Милена предлага да изчакаме да се охладят, за да не парят на ръцете, но истината е, че ще поемат повече захар, ако се овалват топли. А ако сте импровизатори, можете да добавите канела или ванилова захар в пудрата и да си приготвите страхотна ароматна смес за завършек на сладкиша.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта