Регистрация

Марсала със сайтан

Марсала със сайтан
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4035

Пикантно индийско веганско ястие с гъби, сайтан и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. обикновено брашно
  • по 1 ч.л. риган, мащерка, червен пипер
  • по 1 щипка много лют червен пипер, сол, пипер
  • 2 по 250 г опаковки сайтан, тънко нарязан (можете да го намерите в магазините за здравословно хранене и вегетариански продукти)
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 с.л. соево масло Earth Balance
  • 3 ч.ч. нарязани гъби
  • 3/4 ч.ч. вино Марсала
  • 1 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 с.л. магданоз
  • сол и пипер
  • нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и подправките в купа и разбъркайте хубаво.

2. Прибавете сайтановите резени в купата и ги покрийте с овкусената брашнена смес.

3. Отцедете излишното брашно (например през цедка).

4. Сгорещете олиото в голям тиган на средно-силен огън до много горещо, но не и докато запуши.

5. Прибавете 1 с.л. от маслото и изпържете сайтана до златисто-кафяво. Прехвърлете в чиния и заделете.

6. Прибавете 1 с.л. от останалото масло в тигана и сложете гъбите. Пържете, като разбърквате често, докато гъбите станат златисто-кафяви по краищата и са пуснали течността си. Прибавете виното и оставете да кипне.

7. Когато виното се изпари наполовина, прибавете бульона и гответе 3 мин. или докато сосът се посгъсти. Намалете огъня на среден и върнете сайтана в тигана и продължете да готвите до сгъстяване на соса - около 5 - 6 мин.

8. Сложете и останалите 2 с.л. масло, прибавете магданоз, сол и пипер на вкус.

9. Украсете с нарязан зелен лук и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта