Регистрация

Маринован червен лук за сандвичи и месо

Маринован червен лук за сандвичи и месо
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 140

Месо с червен лук, маринован с мед и оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави червен лук
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сумак
  • 2 с.л. оцет
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци и прехвърлете в купа.

2. Поръсете със солта, пипера и сумака и разбъркайте с вилица.

3. Залейте с оцета и меда. Сложете ръкавица и наситскайте добре лука с подправките и овкусителите.

4. Завийте купата със стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути. След това можете да ползвате или да приберете в хладилник, където ще издържи до седмица.

* Този лук е подходяща добавка към сандвичи или поръска към вече изпечени пици. Можете да сервирате върху филийки с крема сирене или като страхотна гарнитура за печено свинско или профирна зеленчукова част от блюдо с пилешка пържола. Връзва се и с мазни риби.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта