Регистрация

Маринован език с лук и лют пипер

Маринован език с лук и лют пипер
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1246

Варен телешки език в сладко-кисело-лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки език
  • 2 с.л. захар (по-добре кафява)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин Extra virgin
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 1/2 глава лук (може и червен)
  • 50 г масло
  • лют пипер на люспи

За варенето:

  • парчета зеленчуци - каквито имате от изброените (праз лук, глава лук, целина, скилидки чесън, морков, пащърнак)
  • подправки - бахар и черен пипер на зърна, дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Измийте езика, сложете в тенджера, залейте с вода, добавете парчетата зеленчуци на едро и подправките за бульона. Варете под капак на умерен огън за 2 часа.

2. Още врелия език извадете и обелете възможно най-бързо след варенето. Трябва да е топъл, за да пада ципата му.

3. Езика нарежете на тънки слайсове.

4. В купа смесете намачкания чесън със захарта, зехтина, оцета, соевия сос, соса уорчестър и лют пипер. Добавете нарязания на полумесеци лук и разбъркайте много добре. След това добавете и езика и оставете да се маринова 1-2 часа, като периодично разбърквате.

5. Извадете слайсовете език от маринатата и подредете в чиния. Отгоре поредете и маринования лук. Поръсете с нарязан косо пресен лук.

6. Маслото сгорещете в малка метална съдинка и щом започне да цвърка, запържете в него малко лют пипер. С получения сос залейте езика.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта