Регистрация

Варен телешки език за мезе към водка

Варен телешки език за мезе към водка
  |   Порции 5-10   |   Видяна: 8699

Телешки език с аромат на дафинов лист, бахар и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки език

За бульона:

  • лук
  • копър
  • моркови
  • целина
  • магданоз
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • черен пипер на зърна
  • горчица за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода с продуктите за бульона на вкус, а докато течността заври измийте хубаво езика. След това го пуснете в тенджерата.

2. Варете продължително докато при прободване на езика с шиш или вилица уредът влезе в него лесно и от дупката не изстича кървав сос.

3. След като езикът е готов, шокирайте го под студена течаща вода. Така кожата му ще се отлепи от месото и ще я обелите по-лесно. А точно това трябва да направите.

4. Сервирайте с горчица или сос за потапяне по желание. Ястието е перфектно руско мезе за водка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта