Варен телешки език за мезе към водка
Телешки език с аромат на дафинов лист, бахар и целина.
Необходими продукти:
- 1 телешки език
 
За бульона:
- лук
 - копър
 - моркови
 - целина
 - магданоз
 - дафинов лист
 - бахар
 - сол
 - черен пипер на зърна
 - горчица за поднасяне
 
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода с продуктите за бульона на вкус, а докато течността заври измийте хубаво езика. След това го пуснете в тенджерата.
2. Варете продължително докато при прободване на езика с шиш или вилица уредът влезе в него лесно и от дупката не изстича кървав сос.
3. След като езикът е готов, шокирайте го под студена течаща вода. Така кожата му ще се отлепи от месото и ще я обелите по-лесно. А точно това трябва да направите.
4. Сервирайте с горчица или сос за потапяне по желание. Ястието е перфектно руско мезе за водка.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ