Регистрация

Маринован едамер с чушки

Маринован едамер с чушки
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4003

Туршия от сирене в буркан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г сирене едамер (жълто, плътно холандско краве сирене - едно от най-известните в Нидерландия)
  • 1 червена чушка, нарязана на ленти
  • 1¼ ч.ч. (300 мл) зехтин
  • ⅞ ч.ч. (200 мл) бял оцет
  • 1 с.л. червена чушка, фино нарязана
  • 1 с.л. риган
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 с.л. зърна зелен пипер
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на кубчета с големината на бучка захар.

2. Набодете с вилица, за да поеме по-добре маринатата.

3. Смесете необходимите за маринатата продукти в касерола с дебело дъно и оставете да заври.

4. Изчакайте да се охлади.

5. Подредете на слоеве сиренето и червената чушка, като ги редувате, в буркан и полейте с маринатата.

6. Затворете буркана и оставете да се охлади.

7. Може да се съхранява 2–3 седмици в хладилника.

8. Преди поднасяне оставете да достигне стайна температура, за да се усеща по-добре вкусът.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта