Регистрация

Мариновано телешко със сос грейви

Мариновано телешко със сос грейви
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4261

Мариновано телешко с джинджифилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг телешко, обезкостено
  • 2 глави лук, нарязан на тънки филийки
  • 8 зърна черен пипер
  • 4 зърна карамфил
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.ч. бял оцет
  • 1 ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. сайдер оцет
  • ¼ ч.ч. зеленчуково олио
  • ½ ч.л. сол
  • 2 ч.ч. кипяща вода
  • 10 джинджифилови курабийки
  • ½ ч.ч. заквасена сметана
  • 1 с.л. неизбелвано брашно

Начин на приготвяне:

1. Сложете телешкото в дълбока стъклена или керамична купа.

2. Прибавете лука, зърната черен пипер, карамфила и дафиновия лист.

3. Полейте месото с белия винен оцет и сайдер оцета и оставете покрито в хладилника за 4 дни, като го обръщате по два пъти на ден.

4. Извадете от маринатата, подсушете много добре с хартиени кърпи и прецедете маринатата в купа.

5. Заделете лука и 1 ч.ч. от марината.

6. В гювеч запържете месото до покафеняване в сгорещено зеленчуково олио от всички страни.

7. Поръсете със сол.

8. Налейте кипяща вода в съда.

9. Поръсете с натрошените джинджифилови курабийки и оставете да къкри покрито за 1½ час. Обръщайте често.

10.  Прибавете 1 ч.ч. от заделената марината и варете още 2 часа или до омекване.

11.  Извадете месото и оставете на топло.

12.  Прецедете соса от съда в голяма тенджерка.

13.  В малка купа смесете сметаната с брашното.

14.  Прибавете тази смес, като не спирате да разбърквате, в тенджерата с прецедения сос и варете до сгъстяване.

15.  Нарежете месото на филийки от по 0,6 см и го върнете в соса.

16.  При поднасяне, сложете порция месо в чиния за сервиране и полейте щедро със сос.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта