Малки картофени хапки
Вкусни картофени кюфтенца за парти ордьовър.
Необходими продукти:
- 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 3 с.л. рикота
- 3 с.л. моцарела, настъргана
- сол и пипер на вкус
- олио, за пържене
- магданоз, за украса
За панировката:
- брашно
- лют пипер
- червен пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване и ги прехвърлете в купа и намачкайте хубаво. Прибавете останалите необходими продукти в купата и разбъркайте много добре. Заделете и оставете сместа леко да се охлади.
2. Смесете продуктите за панировката, като внимавате да не се получи нито много гъста, нито прекалено течна. За да станат малко по-пикантни хапките, може да сложите лют пипер на вкус към панировката.
3. Направете малки топчици от картофeната смес и ги покрийте със сместа за паниране. Изпържете до златисто за около 2 мин. от всяка страна.
4. Поднесете с кетчуп или лют сос, а може и с друг сос по желание.
5. Преди да изпържите хапките, към картофената смес може да добавите и някакво месо, ако предпочитате - например наденичка, шунка или бекон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ