Регистрация

Печени картофи в бекон с масло

Печени картофи в бекон с масло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 917

Картофени бомбички в бекон с масло и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 9 средни по размер картофа
  • 80 г масло
  • 16 ленти бекон
  • сол и пипер на вкус
  • 3 клонки розмарин
  • 3-4  с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите, надупчете ги с вилица, обтрийте със сол и пипер и подредете в таичка. Покапете с олио и запечете на 200 градуса за 40 минути.

2. Готовите картофи изчакайте леко да се охладят. Натиснете ги, за да се разпукат и в цепнатините вкарайте още сол и пипер и щедро количество масло.

3. Разделете всяка клонка розмарин на по 3 парчета. Намажете картофите и външно с масло, фиксирайте в тях розмарина и увийте с по две ленти бекон, за да се получи топче.

4. Готовите картофени топчета запечете на 180 градуса за 15 минути.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта