Регистрация

Мадленки с шоколад

Мадленки с шоколад
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2246

Класическите френски сладки, но с шоколадова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 200 г много фина захар
  • 1 пакетче ванилена захар (или около 2 ч.л.)
  • сокът и кората на 1/2 лимон/портокал
  • 200 г брашно
  • 8 г бакпулвер
  • 110 г разтопено масло
  • 50 г мляко

За шоколадовата заливка:

  • 200 г тъмен шоколад
  • 100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете яйцата, млякото, захарта, брашното, ванилената захар и бакпулвера.

2. Когато поучите хомогенна смес, прибавете разтопеното масло и сока и кората на лимона/портокала.

3. Разбъркайте за около минутка.

4. Оставете сместа да престои 2 часа.

5. Загрейте фурната на 220°C.

6. Намаслете формичка за печене на мадленки.

7. Напълнете формичките на 1/2 - 3/4 от ръба.

8. Сложете във фурната за 6 мин. на 240°C, а след това на 4 мин. при 200°C (докато се надигнат и покафенеят леко).

9. Извадете ги и оставете да се охладят.

10. Междувременно пригответе шоколадовата заливка, като разтопите шоколада на водна баня. Прибавете разтопеното масло и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

11. Сложете охладените мадленки в достатъчно голяма чиния и ги полейте с шоколадовата глазура.

12. Оставете да престоят няколко часа в хладилника.

13. Извадете ги, разделете ги и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта