Регистрация

Лятно свинско с праскови и мед



Лятно свинско с праскови и мед
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1898

Свински пържоли с плодове и меден сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Не много убедително кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди ни показва, че свинското месо може да бъде и подходяща мръвка за по-топло време. Но истината е, че тази рецепта е достойна за всеки сезон и настроение, защото е хем вкусна, хем модерна, хем питателна. В нея крехки изтънени свински пържолки се комбинират със сочни праскови, традиционният за мръвката лук и сос от мед и бяло вино. А всичко това ухае на прясна мащерка. Просто идеално ястие за чревоугодници или иначе казано - гурмани. Ето как се прави.

Начуканите и изтънени свински пържоли се овкусяват със сол и пипер и след това се запържват двустранно до готовност в малко количество зехтин за готвене. Щом напуснат тигана, на тяхно място се настаняват полумесеци лук, а започнат ли да стават прозрачни, при тях се наместват и парчета твърди пресни праскови. Те са лятната нотка в рецептата. Когато и плодовете започнат да се отпускат в мазната прегръдка на сгорещения зехтин, ястието се деглазира с бяло вино и се овкусява с мед. Добавя се мащерка за аромат. Сосът къкри до редуциране, а след това с него се заливат изпечените и прибрани под капак или фолио месца, които още са топли.

Финалната щриха е поръска от още малко прясна мащерка, а гарнитурата, с която ще поднесете ястието зависи от вкуса и продуктите на разположение. Ако си сипете и чаша вино към тази идилия, няма да сбъркате!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта