Регистрация

Люти палачинки с бекон и пилешко



Люти палачинки с бекон и пилешко
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1386

Пикантни солени палачинки от царевица с плънка от месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.10.2017

Екстравагантни солени палачинки, които напомнят за кейджън кухнята, готвят Лора и Стоян, използвайки специфична подлютена царевица с чили от консерва. Ако не успеете да си намерите точно този тип царевица, можете да потърсите неподсладена царевица в консерва, която да смесите с чили сос и пак да получите един от основните продукти за ястието. Друг вариант е да си сварите замразени царевични зърна и след това да ги подлютите с гореспоменатия чили сос.

След това преминаваме към същинската направа на палачинките. В купата на блендера се смесват яйца и мляко, пюрират се, добавя се царевично брашно, захар, сол и подлютената царевица. Следва малко масло и джуркане до еднородна смес. А после е ясно - бучка масло в сгорещен тиган и двустранно готвене на всяка от палачинките. Тези трябва да станат по-дебелички, затова можете да използвате два тигана за обръщането.

Водещите предлагат два вида плънка, но вие можете да си изберете един от тях и да удвоите количеството на продуктите, за да стигнат за всички палачинки. Първата идея е за царевични палачинки с бекон. Беконът се запича на тиган, отцежда се върху домакинска хартия и се наситнява. Смесва се с наситнен пресен лук, люто чушле, рендосано сирене чедър и черен пипер. Добавя се още една консерва подлютена царевица. След това плънката се увива в палачинките.

Вторият вариант е с пилешки гърди или филе. Месото се изтънява, намазва се със зехтин, овкусява се със сол, пипер и мащерка и се запържва на тиган. След това се нарязва на кубчета, смесва се с натрошено козе сирене, консерва люта царевица, червен лук и мазнина и се превръща в идеална солена плънка за палачинки.

А кой вариант ще изберете вие, зависи от вкуса ви.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. или
  2. яйц
  3. БОН
  4. Кайма

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта