Регистрация

Лозови сарми с агнешко и ориз



Лозови сарми с агнешко и ориз
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1200

Агнешки кебап с ориз, пресен чесън и лозови листа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

През пролетта и особено около Великден и Гергьовден агнешкото месо е на висока почит в българската кухня. А какви чудеса могат да се направят с него, показва Ути Бъчваров, създавайки страхотно семейсно ястие по лична рецепта. Това е лозов сарма кебап с агнешко и ориз, която можете да изпечете като малки сармички или пък като отворена сарма, ако не ви се занимава със сложното засукване на гозбата.

Принципът на направа е напълно традиционен. Агнешки ребра се сваряват, за да има идеален бульон. Във водата от варенето можете да добавите листа, обелки и обрезки от зеленчуци. Оризът се запържва с добавки от пресен чесън, лук и люто чушле. Агнешкото се запечатва, подправено със сол и пипер. После всичко се обединява заедно.

Лозовите листа можете да подредите застъпвайки ги в дълга редица и да напълните и завиете като вита баница. Можете и по отделно да направите малки сармички. Заливате с бульона, натискате с чиния и готвите на нисък градус във фурната за доста време. Ако пък сте избрали варианта на отворената сарма, можете да направите заливка от кофичка кисело мляко с 2 яйца и червен пипер. Става страхотна коричка, която прави храната мого по-прегледна. А как точно го прави Ути Бъчваров - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта