Регистрация

Ливанска салата с хляб и зеленчуци

Ливанска салата с хляб и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3762

Салата с накъсани питки и лимонов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • обезмаслен готварски спрей или олио
  • 2 цели кръгли питки
  • ½ маруля, накъсана
  • 1 голяма краставица, нарязана на кубчета
  • 15 чери домата, разполовени
  • 4 с.л. пресен магданоз, нарязан
  • 2 с.л. прясна мента, нарязана

За дресинга:

  • ¼ ч.ч. зехтин
  • ¼ ч.ч. прясно изстискан лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, нарязан на кубчета
  • сол и пипер, на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:

1.  Сгорещете фурната до 180°С. Нарежете хляба на половинки и разделете слоевете. Напръскайте ги леко с готварски спрей и изпечете за около 7 – 8 мин. или до златисто-кафяво. Извадете от фурната и нарежете на хапки. Заделете.

2.  В малка купа, разбийте необходимите за дресинга продукти и заделете.

3.  В средна купа смесете марулята, краставицата, доматите, магданоза и ментата. Разбъркайте леко и поръсете с дресинга. Отново разбъркайте, за да се покрие всичко с дресинг. Прибавете хляба, разбъркайте и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта