Регистрация

Леща чорба със запръжка

Леща чорба със запръжка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 149

Супа от леща с моркови, лук и патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г леща
  • 1-2 моркова
  • 1 голяма глава лук
  • 1 домат
  • 1-2 патладжана по желание
  • олио или друг вид растителна мазнина за пържене
  • 1 л вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • чубрица, джоджен или друга подправка по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте лещата под течаща вода и я изсипете в тенджера. Залейте с 1-1,2 литра хладка вода и оставете да кипне. Варете докато зърната започнат да омекват.

2. Докато варивото се готви, нарежете патладжаните на парчета, осолете, оставете да си пуснат горчивината и след това измийте под течаща вода и изсипете върху хавлиена кърпа. Подсушете.

3. Докато патладжаните се обезгорчават пък, обелете и наситнете лука и домата, а моркова нарежете на парчета.

4. Сгорещете раститена мазнина в тиган. Изсипете първо лука и моркова и гответе няколко минути докато морковените парчета започнат да омекват. След това добавете патладжаните и гответе докато и те омекнат. Залейте с домата, гответе още 2-3 минути и след това изсипете запръжката в супата. Подправете със сол и пипер и ароматна билка по избор. Оставете да заври и да кипи 5-6 минути.

5. Махнете от огъня и оставете да почине под капак за 5-6 минути. Тъй като тази супа е постна, може да се хапва и студена.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта