Регистрация

Лесни спагети Удон с пилешко или пуешко

Лесни спагети Удон с пилешко или пуешко
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3715

Японски спагети с месо и зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • рибен бульон на прах
  • 1/3 ч.ч. нарязан на ситно зелен лук
  • 200 г пилешко/пуешко месо, нарязано на дребно
  • 3-4 с.л. соев сос
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. пилешки бульон
  • 2 с.л. сусамово олио
  • сол на вкус
  • 6-7 ч.ч. вода
  • 3 пакета спагети Удон

Начин на приготвяне:

1. Смесете рибния бульон на прах, царевичното нишесте и пилешкия бульон с една чаша вода. Междувременно сварете спагетите “Удон” в отделен съд. След като се сготви, изцедете водата.

2. Леко запържете в сусамово олио пилешкото/пуешкото и половината от зеления лук. Когато пилешкото се запържи леко от всички страни, добавете сместа от рибен бульон, царевично нишесте и пилешки бульон и разбъркайте. Добавете 6 чаши вода и изчакайте течността да заври. Когато тя заври, добавете 3-4 с.л. соев сос. Изсипете и спагетите “Удон” в тенджерата. Спагетите трябва да станат готови след няколко минути, когато ще трябва да е готово и пилешкото/пуешкото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта