Регистрация

Лесни питки с кашкавал и чубрица



Лесни питки с кашкавал и чубрица
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1574

Домашни хлебчета с кашкавал и чубрица и коричка от магданоз и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак сме с влогърката Милена, която ни учи как да си направим домашен хляб с билки и кашкавал. Замесеното тесто се превръща в ефирни питчици с мека и въздушна сърцевина и апетитна коричка, овкусена със зехтин, пресен магданоз и зелен лук. Ето как да си ги направите у дома:

Първо си пресяваме брашното и след това добавяме в него яйцето, солта, захарта, маята, млякото и олиото, започваме да бъркаме и щом се сгъсти, изсипваме и настъргания кашкавал и месим хубаво докато кашкавалът се разпредели равномерно в цялото тесто. След като сме получили гладко и нелепнещо по ръцете тесто, намазняваме купа и го оставяме да втаса докато удвои размера си, като го покриваме с капак или домакинско стреч фолио. Добре е температурата в стаята да не е под 20 градуса. Авторката съветва ако кухнята е по-хладна, да оставим тестото върху работещ хладилник или пералня.

Докато бъдещата питка втасва, си наситняваме магданоз и по желание пресен лук и ги смесваме със зехтина и чубрицата. Втасалото тесто нарязваме на топки, които овалваме в сместа с мазнината и подправките. Редим питките в тавичка за печене, като може и да са плътно прилепени една до друга. Завиваме отново с фолиото и оставяме да втасат повторно. После печем в предварително захрята фурна на 190 градуса за 30-35 минути. А след това ни остава просто да си ги хапнем за закуска или да ги поднесем като допълнителна глезория към вкусно основно ястие със сосче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта