Регистрация

Лесни палачинки с ванилия и плодове

Лесни палачинки с ванилия и плодове
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4518

Традиционни домашни палачинки с плътно тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша обикновено брашно
  • 1 с.л. бяла захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • половин ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. сол
  • 1 чаша мляко
  • 1 яйце
  • 2 с.л. зехтин
  • 1-2 ч.л. ванилов екстракт
  • пресни плодове (нарязани ягоди, праскови, боровинки, ябълки, банани и т.н.) – по желание

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тигана си на средна температура. Нека да не е висока, защото топлината няма да се разпредели равномерно, а ще се концентрира предимно в центъра. Така палачинките ви могат да изгорят още щом ги сложите.

Приготвяне на тестото: трябват ви 2 купи и 1 вилица

1. В едната купа, пресейте или разбъркайте много добре сухите съставки.

2. Това ще попречи на содата бикарбонат, бакпулвера, солта и захарта да се съберат в единия край на брашното, когато го смесвате с течните съставки. Използвайте вилица, за да разбиете, така че да няма бучки в микса.

3. В друга купа, смесете яйцето, млякото, олиото и ванилията.

4. Внимателно смесете течните съставки със сухите съставки. Бъркайте постоянно с вилицата.

5. Не прекалявайте с бъркането!

6. Бъркайте достатъчно, така че брашното да се смеси добре.

7. Тестото ви е готово за тигана!

Пържене:

Рецептата изисква около ¼ чаша тесто за всяка палачинка, но като цяло това е по ваш избор.

Всяка палачинка трябва да се пържи около минута на всяка страна (да стане златисто кафява)

Сервирайте!

Сервирайте с пресни плодове, кленов сироп или пудра захар.

Можете да използвате сместа и в преса за гофрети и се получава чудесно.

Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта