Регистрация

Лесен пай със свинско, картофи, домати и лук

Лесен пай със свинско, картофи, домати и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1249

Подобие на рататуй с месо или мусака на редове с цели парчета свинско месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • 3 домата
  • 4 картофа
  • 1 ч.л. сол
  • вода
  • 800 г свинско филе
  • сол и пипер
  • 150 г кашкавал
  • 250 мл майонеза
  • растителна мазнина
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на шайби, посолете с 1 ч.л. сол, прехвърлете в купа и залейте с вода.

2. Лука нарежете на полумесеци, доматите на шайби.

3. Месото нарежете на филета, изтънете с гладък чук или точилка между два пласта найлон или два листа стреч фолио и обтрийте със сол и пипер.

4. Кашкавала рендосайте, смесете с майонезата и 50 мл вода и разбъркайте. По желание можете да опикантите с лют пипер.

5. Намажете дъното и стените на тава с растителна мазнина. Картофите отцедете от солената вода.

6. Започнете да редите ястието - първо пласт картофи, отгоре лук, после месото, няколко дафинови листа, после домати, картофи лук. При необходимост сложете още пласт месо и похлупете с още домати, лук и картофи. Най-отгоре разпределете майонезата с кашкавала. Заравнете колкото е възможно с обратното на мокра лъжица.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40 минути. По желание след изваждане поръсете с пресен магданоз и още рендосан кашкавал.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта