Регистрация

Лесен винегрет без варене на зеленчуците

Лесен винегрет без варене на зеленчуците
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 12034

Задушени картофи със зеленчуци и грах на салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 големи картофа
  • 2 големи моркова
  • 1 средна глава цвекло
  • 4 с.л. олио
  • 50 мл вода
  • 1 голяма глава лук
  • 150 г кисели краставички (отцедено количество)
  • 1 консерва грах (около 150-200 г отцедено тегло)
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 ч.л.сол
  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 3-4 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на малки кубчета обелените картофи, моркови и цвекло.

2. Сипете олиото в тиган, сгорещете и добавете и трите продукта в тигана. Бъркайте 5-6 минути на средна към силна степен.

3. Сипете водата (колкото по-топла, толкова по-добре) и сложете капак. Увеличете котлона на най-силна степен. Когато се появи хубав конденз, засечете 5-7 минути и опитайте картофите. Щом те са готови, значи всичко е готово.

4. Докато съдържанието на тигана се готви нарежете киселите краставички и главата лук на ситно и прехвърлете в купа. Добавете нарязания на шайбички пресен лук и отцедената грах от сока на консервата. След това към тях прибавете и задушените зеленчуци.

5. Поръсете солта, залейте с горчицата и зехтина и разбъркайте много добре. Хубаво е салата да постои в хладилник преди поднасяне.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи с Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта