Регистрация

Лава кейк с дулсе де лече

Лава кейк с дулсе де лече
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3374

Лава кейк с кондензирано мляко или кексчета с течен център от кондензирано мляко - дулсе де лече.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дулсе де лече представлява конфитюр от кондензирано мляко. Можете да си го направите като варите кносерва кондензирано мляко за 3 часа без да я отваряте в тенджера с вода. Получава се сладък млечно-карамелен сос. Обикновено хората, които правят дулсе де лече у дома си, варят по няколко консерви, за да не хабят излишно ток за една порция. Други предпочитат да си го купят от магазина, защото дулсе де лече вече се продава в хранителната верига в България.

Необходими продукти:

  • 350 мл дулсе де лече
  • 90 г масло + за намасляване на съдинките
  • 2 жълтъка
  • 2 яйца
  • 45 г брашно + за набрашняване на съдинките

Начин на приготвяне:

1. Изсипете дулсе де лечето в купа. Разтопете маслото и го добавете към млечния конфитюр. Разбийте с миксер докато сместа започне да се надига.

2. В друга купа разбийте яйцата и жълтъците на пяна заедно. Получава се течна смес с мехурчета. Добре е да разбивате поне 2 минути. След това добавете дулсе де лечето с маслото и разбивайте още 2 минути.

3. Постепенно при непрестанно разбиване вкарайте и брашното в сместа. Разбивайте още минута и си включете фурната да загрява на 220 градуса.

4. Купички за мъфини, крем карамел или брюле намажете със студено масло директно от бучката. След това набрашнете деликатно. Разпределете сместа в тях. Ако са големи купички, може би 2-3 ще са достатъчни. От малките керамични за брюле ще ви трябват 4.

5. Печете в предварително загрятата фурна за 11-12 минути в зависимост от големината на купичките и материала, от който са направени.

6. Суфлетата се сервират докато са още топли. С нож внимателно отлепете кексчето от стените на съда и след това похлупете с чиния и обърнете. По желание поднесете с топка сладолед и шоколадов кувертюр.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. го
  2. СЃ
  3. Ордьоври
  4. avocado
  5. samosa
  6. 364
  7. 150
  8. 508
  9. 810
  10. pai

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта