Регистрация

Кюфтета с паста и пармезан



Кюфтета с паста и пармезан
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2996

Пържени кюфтенца с паста и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кюфтета с паста - модерно ястие, което запазва и автентичния вкус на нещо българско, особено ако добавите кимион в каймата. Такъв липсва, защото рецептата е на световния кулинарен канал Tasty, но пък е лесно приложима в родни условия и съчетава апетитен традиционализън с готварска модернистика. Прави се лесно и само в един съд.

За начало се замесват кюфтетата - кайма, яйце, галета, наситнен лук, сол и пипер. С мокри ръце се оформят малки топчета и се пържат в сгорещено олио. Когато хванат апетитна коричка, се налива месен бульон и мляко или течна сметана. Овкусява се със сол и пипер, покапва се със сос Уорчестър и след това се добавя паста от вид по избор. Най-добре ще е да се спрете на по-дребен вариант.

Готви се до разваряване на пастата, добавя се рендосан пармезан и наситнен магданоз и се маха от огъня. Сервира се с още пармезан и магданоз. Ако искате нотка екстравагантност на вкуса, заменете магданоза с босилек, но внимавайте с количеството.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ги
  2. са
  3. кус
  4. ПИЛЕ
  5. калкан
  6. лук
  7. Яйца
  8. 30
  9. АНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта