Регистрация

Кюфтенца с ориз и напа

Кюфтенца с ориз и напа
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2620

Кюфтета съз зеленчуци, ориз и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г кайма по избор
  • 5 стръка зелен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 3 резена с дебелина 1 см джинджифил, счукан
  • бял сусам
  • вино за готвене
  • соев сос
  • едро смлян червен пипер
  • 5 малки моркова, нарязани на филийки
  • 3 стръка целина, нарязани на филийки
  • бял ориз
  • олио за готвене (около 1/2 ч.ч.)

За украса:

  • 5 листа зелено зеле напа или листа китайска зелка

Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата в голяма купа.

2. Добавете зеления лук, джинджифила и чесъна. Разбъркайте хубаво.

3. Добавете виното, около 3 с.л. соев сос и едро смлян червен пипер и сусам на вкус. Разбъркайте хубаво.

4. Оформете малки кюфтенца с диаметър 2,5 - 3,8 см.

5. Заделете.

6. Нарежете листата напа на две и отделете листата от стеблото. Заделете листата и нарежете стеблата на ленти.

7. Сгорещете олио в уока.

8. Сложете морковите и изпържете почти до готовност.

9. Прибавете целината и пържете за около 2 мин., като внимавате зеленчуците да останат хрупкави.

10. Сложете ги в купа, заделете на топло и оставете олиото на котлона.

11. Кипнете вода в тенджера и бланширайте леко листата напа.

12. Сложете внимателно кюфтенцата в олиото от морковите и целината и ги изпържете до покафеняване от всички страни.

13. Добавете стеблата напа и пържете за около 4 мин.

14. Сложете бланшираните листа напа в чиния за сервиране.

15. Покрийте с ориз, след това със запържените моркови и целина.

16. Подредете кюфтенцата в кръг около ориза и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта