Регистрация

Кус-кус с гъби, сирене и шунка

Кус-кус с гъби, сирене и шунка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4701

Кус-кус с месо, кашкавал и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кус-кус
  • Достатъчно пилешки бульон или вода за сваряване на кус-куса (според указанията на опаковката)
  • 50 г сирене, едро натрошено
  • 50 г кашкавал, настърган
  • 50 г шунка, нарязана на кубчета
  • 50 г гъби, наситнени
  • 1 малка бучка масло 

Начин на приготвяне:

Сваряваме кус-куса според указанията на опаковката. Докато се вари слагаме гъбите с малко зехтин в йенска тенджера с капак да омекнат в микровълновата фурна за 4-5 мин. (или според фурната). Отцеждаме кус-куса и докато е още горещ, добавяме маслото и разбъркваме енергично, докато се разтопи. Веднага слагаме сиренето и кашкавала и разбъркваме, за да могат и те да се разтопят леко. След това добавяме шунката и сварените гъби, заедно със сока им. Разбъркваме много добре и поднасяме горещо или студено, по желание със сос по избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта