Регистрация

Кренвирши с картофи на фурна

Кренвирши с картофи на фурна
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1004

Печени картофи с кренвирши в сос от яйца и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 картофа
  • 2 яйца
  • 6 кренвирша (можете да замените с шунка или бекон)
  • сол и пипер
  • 4 с.л. олио
  • 100 мл мляко
  • кашкавал и магданоз/копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите сварете с кората, обелете и нарежете на кубчета по-малки от хапка.

2. Докато картофите се варя можете да направите друга част от ястието. Нарежете шунката, бекона или кренвиршите на малки кубчета. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете кубчетата до образуване на коричка по тях. Изсипете в малка тава с диаметър около 20 см. Ако в тигана е останала мазнинка, не я изливайте, ами запазете съда и за готвенето на картофите без да го почиствате.

3. В купа чукнете яйцата и ги разбийте. Добавете млякото, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво. Заливката също е готова.

4. Сварените картофи обелете и нарежете на кубчета по-малки от хапка. Сгорещете още 2 с.л. олио в тигана от готвенето на месото и изсипете картофите вътре. Гответе и бъркайте докато и те хванат коричка. Изсипете ги при колбаса в тавата.

5. Разбъркайте колбаса и картофите и залейте с яйчената смес. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

6. След изваждане можете да поръсите с рендосан кашкавал и свежи листенца копър или магданоз.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта