Регистрация

Картофена яхния с кренвирши, доматен сос и сметана

Картофена яхния с кренвирши, доматен сос и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1161

Кренвирши с картофи или яхния с наденички и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 г масло
  • 2 глави лук - около 200 г общо
  • 1 кг картофи
  • 800 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. сушен майоран (може да замените с мащерка)
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • 300-400 г кренвирши или дребни наденички
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. сметана (млечна, незаквасена)
  • 2 с.л. брашно
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно, наденичките или кренвиршите на кръгчета с дебелина около 2,5 см. и чак на финала обелете картофите и ги нарежете на хапки.

2. Сгорещете маслото в много голям тиган или, ако нямате такъв, в който бихте побралии всичките продукти заедно, вземете тенджера.

3. Запържете лука за 3 минути в маслото, добавете картофите, бъркайте още 2 минути и залейте с бульона.

4. Добавете подправките и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да се готви 25 минути.

5. Добавете кренввиршите или наденичките и доматения концентрат и разбъркайте добре.

6. Разбъркайте брашното със сметаната и залейте. Размешайте, сложете капак и оставете да се готви 5-6 минути.

7. Сервирайте с поръска от листа пресен магданоз и по желание парче хляб за топкане на соса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта