Регистрация

Коледни полски равиоли

Коледни полски равиоли
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4267

Равиоли с гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото: 

  • 2 ч. ч. пшенично брашно
  • 0,8 ч. ч. топла вода
  •  щипка сол 
  •  1 яйце 

За пълнежа:

  • 100 г сушени горски гъби
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • смлян черен пипер
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 2 с. л. галета
  • 1 с. л. олио

За украса:

  • резен масло

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, добавете солта, водата, разбитото яйце, смесете добре и омесете гладко тесто. 

2. Ако тестото е лепкаво, можете да добавите още брашно. Когато е готово, оставете да "си почине" 15 мин.

3. Накиснете сушените гъби в топла вода за 1 час.

4. Сварете гъбите за 15 мин., отцедете и нарежете наситно.

5. Загрейте олиото, изпържете лука и чесъна, добавете гъбите и пържете около 5 мин.

6. Добавете галетата, солта и пипера.

7. Разточете тестото с дебелина 1,5 мм, изрежете правоъгълници и поставете една ч.л. от гъбената плънка, сгънете на две по диагонал и затворете краищата така, че да се получи триъгълник, след това съединете двата ъгъла във формата на равиола. Повторете с останалото тесто. 

8. Варете в кипяща вода около 5 мин. Можете да ги сервирате като гарнитура, украсени с масло или да ги сложите в супа от цвекло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта