Регистрация

Руски коледни брускети с крема сирене

Руски коледни брускети с крема сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1229

Руски ордьовър за Коледа с филийки и снежни човеци от картофи и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За брускетите:

  • 1 багета или франзела
  • 200 г маринована херинга
  • 1 червена сладка чушка
  • 40 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 опаковки крема сирене за мазане
  • китка пресен копър

За снежните човеци:

  • 9 малки кръгли картофчета
  • 1 кисела краставичка
  • 6 клончета карамфил
  • 6 зърна черен пипер
  • дръжки от копъра
  • 3 парчета чушки

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се сварят. Когато това се случи, обелете ги.

2. Багетата нарежете на филийки. Намажете със зехтин и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

3. Обелете и разполовете скилидките чесън. Натъркайте с тях изпечения хляб.

4. Наситнете чушката, като си запазите три парчета за нос на снежните човеци. Останалата част изсипете в купа, добавете крема сиренето, наситнената риба и копър. Разбъркайте и с получената смес намажете хлебчетата.

5. Украсете с копър и подредете в чиния.

6. С клечки за зъби набодете картофите по 3 броя един за друг. На най-долния и средния картоф на всяко човече сложете по средата клонка карамфил за копче. На лицето - по 2 зърна черен пипер за очи и парче чушка за нос.

7. Разрежете краставичката напречно на три парчета и от тях направете калпаците на снежните човеци. От дръжките на копъра оформете ръцете. Сервирайте ги с брускетите.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта