Регистрация

Коктейл с бренди и бял ром



Коктейл с бренди и бял ром
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1116

Високоалкохолен коктейл Between the sheets.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Остър цитрусов коктейл - хем сгряващ отвътре, хем охлаждащ при отпиване, показват професионалистите от канала cocktails_studio, като смесват бренди, ром и ликьор в една невероятна комбинация, освежена от добавката на цитрусови нотки. Напитката е сладка, но и агресивна, затова не си позволявайте да прекаляате с нея. Това е питие за ценители, глезня за отпускане в края на натоварен работен ден или глътка, с която да споделите щастието от живота през почивката. Коктейлът се казва Между листата или Битуин дъ шийтс, където можете да се окажете, ако прекалите с него.

Започваме с традиционния за cocktails_studio старт - коктейлна чаша, шепа лед в нея и вода до ръба, за да се охлади съдът идеално и да посрещне напитката в студена среда. Следва да вземем шейкъра и да излеем в него две дози бренди, две дози бял ром (по възможност Бакарди) и две дози ликьор Трипъл сек (независимо кой от видовете). Добавяме една доза прясно изцеден лимонов сок, лед на богато и разтърсваме. За една порция дозата е равна на 10 мл.

Изсипваме водата и леда от чашата и веднага наливаме коктейла. Украсяваме с портокалова кора или резен портокал, като можете преди това да обтиете ринга на чашата, за да се усеща вкуса при всяка глътка. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта