Регистрация

Яйчен коктейл с джин и гренадин



Яйчен коктейл с джин и гренадин
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1437

Коктейл Кловър клуб с бити белтъци и джин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Коктейл Clover club с бити белтъци показват барманите от канала cocktails_studio, като сервират атрактивната идея за червена напитка с джин и гренадин, която е радост за ценителите на питейните комбинации. Единствено в допълнение можем да ви посъветваме да си намерите пресни и чисти яйца, защото все пак белтъците им ще се пият сурови. Останалото е лесно, но и е въпрос на рутина.

Първо охлаждаме чашата по традиционния начин - пълним до горе с лед, след това наливаме студена вода и оставяме настрана докато приготвим напитката. Отиваме с яйцето при шейкъра, отделяме само белтъка за напитката. Не един белтък се сипват 50 мл джин, 20 мл лимонов сок и 20 мл гренадин. След това правите сухо шейкване (без да добавяте лед) за 15-тина секунди. После добавяте и леда и друсате енергично още половин минута.

Връщаме се при чашата, изсипваме водата с лед от нея и я пълним с напитката, без да пускаме лед в питието. То трябва да е добре охладено поради леда, с който е разбивано. И ще запази студенината си по-дълго в хладната чаша.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта