Регистрация

Кнедли от пълнозърнесто брашно с праз и сирене

Кнедли от пълнозърнесто брашно с праз и сирене
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3081

Питки с кафява коричка, лук и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз лук
  • 500 г пълнозърнесто брашно
  • 2 яйца
  • 100-150 г сирене
  • сода
  • сол
  • олио
  • сусам или маково семе (по желание)

Начин на приготвяне:

За плънката:

1. Нарежете праз лук на ситно и го задушете за 5 минути с 2-3 лъжици олио.

2. Махнете го от котлона и след като изстине натрошетете в него 100-150 г сирене.

За тестото:

1. Поставете брашното в съда в който ще го замесите и към него прибавете  двете яйца и половин кофичка кисело мляко, както и половин чаена лъжика сол  и сода.

2. Месете тестото. Не трябва да става твърдо. След като го омесите го оставете да втаса за 15-20 минути.
3. Разточете го с дебелина 1 см и с кръгъл предмет (с големината на паничка) оформете кръговете тесто за кнедлите.

4. В средата на изрязаните парчета тесто, добавете по една супена лъжица от плънката и с пръсти оформете като кнедла.

5. Намазнете една тавичка с олио и  подредете кнедлите в нея. Нека бъдат на известно отстояние една от друга. Преди да ги сложите да се печат ги намажете с един жълтък и по желание може да поръсите с мак или сусам.
6. Пече се около 20 минути на 200 градуса докато леко се зачервеят.

 

Кнедлите могат да се приготвят с различни видове зеленчуци, месо или каквото ви хрумне :-)

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта