Регистрация

Киш с лук и праз

Киш с лук и праз
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 5019

Френска закуска или вкусен обяд.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 340 г ронливо тесто, готово или домашно приготвено
  • 4 -5 стръка праз лук
  • 1 глава лук, фино нарязан
  • 4 големи яйца
  • 5 с.л. сметана
  • 5 с.л. мляко
  • 1 ч.ч. прясно настъргано твърдо сирене (пармезан или чедар)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната нa 200ºС.

2. Намаслете съд за приготвяне на флан с диаметър 26 см и го набрашнете.

3. Развийте тестото и го постелете в съда.

4. Оставете в хладилника за 1/2 час.

5. Измийте праза и го нарежете на тънки филийки.

6. Изпържете лука в малко олио, след което прибавете праза, докато започне да омеква и заделете.

7. Изпечете за 7 мин. тестото, като го покриете с фолио или хартия за печене, върху която сложите тежести за тесто (или сушен боб), за да не се надигне. Печете още 7 мин. без тежестите.

8. Смесете яйцата, сметаната, млякото с част от настърганото сирене и овкусете със сол и пипер.

9. Включете фурната на 150ºС.

10. Сложете запържения лук и полейте с яйчената смес, като отгоре добавите останалото сирене.

11. Печете в средната част на фурната за 40 мин., до златисто-кафяво.

12. Поднесете със салата.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта