Киш Лорейн с пилешко и гъби
Солен пай с месо, гъби и сметанова заливка.
Необходими продукти:
За тестото:
- 50 г масло
 - 1 яйце
 - 3 с.л. студена вода
 - 1/2 ч.л. сол
 - 200 г брашно
 
За плънката:
- 300 г пилешко филе
 - 300 г гъби
 - 1/2 глава лук
 - 2 с.л. олио
 - сол, пипер и индийско орехче
 
За заливката:
- 180-200 мл течна сметана
 - 2 яйца
 - 150 г кашкавал
 
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа, добавете солта и студеното масло. Претрийте на трохи. Добавете яйцето и водата и замесете маслено ронливо тесто. Оформете на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
2. Пилешките гърди сварете. Можете да добавите в бульона обелки или парчета лук, моркови и целина и след това ще имате домашен пилешки бульон. Докато месото се вари, почистете гъбите, нарежете на парчета и наситнете лука. Сгорещете олиото и запържете в него гъбите и лука. Добавете накъсаното на мръвки сварено пиешко и овкусете със сол и пипер. Гответе няколко минути и махнете от огъня.
3. Намажете с масло кръгла формичка и разстелете тестото в нея така че да покрива и бордовете. Изсипете месото с гъби в получената долчинка. Разбийте яйцата, добавете сметаната и разбийте отново. Рендосайте кашкавала в сместа, разбъркайте и залейте с нея киша.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ