Регистрация

Кифлички с наденица

Кифлички с наденица
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3321

Солени кифлички с наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 4 ч брашно
  • 1 ч топла вода
  • 1 с.л. мая
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. масло

За наденичките:

  • 300 г месо
  • 2 с.л. нарязан на кубчета лук
  • 1/2 ч.л. сол
  • пипер
  • 1 ч.л. счукан чесън
  • 1 с.л. овесени ядки
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 3 резена чедар или друго сирене

За топинга:

  • 2 ч.л. синапено семе, фино смляно
  • 1 с.л. масло
  • 3/4 ч майонеза
  • щипка лют пипер
  • няколко капки сос табаско

Начин на приготвяне:

1. На тестото:- Омесете всичко на меко, нелепкаво тесто и оставете да втаса докато удвои обема си.

2. На месото: - смесете всичко и оформете наденичка със 7,6 см дължина.

3. Загрейте 5 с.л. олио в тиган. Изпържете наденичката докато стане златисто-кафява. Отцедете.

4. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете също в продълговата форма. Нарежете на 7 парчета. Разточете всяко с продълговата форма и поставете 3 малки парчета сирене (нарежете всеки резен сирене на 8 парчета) и отгоре поставете парче наденичка. Върху месото сложете синапения сос, приготвен от смесените необходими продукти за него.

5. Оставете кифличките отново да втасат и печете в предварително загрята на 250ºC за 15 мин. Поднесете с кетчуп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта