Регистрация

Китайски панирани банани със сладолед



Китайски панирани банани със сладолед
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4634

Пържени банани с кокосова панировка, карамел и сладолед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.01.2017

Панираните банани с карамелен сос са един от най-често поднасянети десерти в китайските ресторанти у нас. Гарнирани с топка сладолед пържените плодове се превръщат в страхотен екзотичен сладкиш. Но какво става когато искаме да си изпържим банани в хрупкава коричка у дома? Ами - вече имаме рецепта за паниране на плодове, така че няма да е никак сложно да опитаме - пък и не само с банани. Може да се пробва и с ябълки, ананас, круша и др. Принципът на направа е един и същ.

Първо се прави тесто за панировката с гъстота малко по-голяма от тази на разтвора за домашни палачинки. В състава на панировката слагаме бяло и царевично брашно, яйце, мляко, бакпулвер, кокосови стърготини и ванилова есенция. Нарязваме плодовете на кубчета, овалваме ги в панировката и пържим на маслена баня.

Водещите предлагат да поднесем пържения банан с топинг от солен карамел. Него приготвяме като сипем животинска сметана в карамелизирана захар и изчакаме леко да се сгъсти и да покафенее. После добавяме масло и соев сос, за да се усеща китайската жилка в десерта. Хрупкавите топчици поднасяме поръсени с пудра захар, покапани с карамеления сос и гарнирани с топка сладолед, която можете да поръсите със запечени кокосови стърготини, за да хруска апетитно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта