Регистрация

Китайска горчива тиква с яйце

Китайска горчива тиква с яйце
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4454

Лесна вегетарианска рецепта за пържена китайска тиква с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 китайска горчива тиква (можете да опитате и с горчив пъпеш/горчива кратуна)
  • 4 яйца
  • соев сос
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата надлъжно на две парчета.

2. Отстранете семките с лъжица.

3. Нарежете тиквата на тънки луни.

4. За да отстраните горчивината, натрийте я добре със сол и я оставете настрани за 5 минути, след което я изплакнете, за да отстраните солта. (По желание: ако обичате горчиви храни, прескочете тази стъпка).

5. Леко изстискайте, за да отстраните излишната вода.

6. Загрейте в един уок малко мазнина.

7. Междувременно разбийте яйцата с малко соев сос и ги оставете настрани.

8. Когато уокът се е сгорещил, сложете в него предварително нарязаната горчива тиква.

9. Пържете докато тиквата си промени цвета (или по-малко, ако я предпочитате хрупкава).

10. Прибавете яйцата и изчакайте докато се зачервят от едната страна.

11. Обърнете и сгответе и от другата страна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Скат
  3. 40
  4. Спанак
  5. 30
  6. 180
  7. сладки
  8. 18
  9. 50
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта