Лятна тиква с чесън и домати
Леко вегетарианско хапване за горещите дни.
Необходими продукти:
- 3 средни тиквички и 1 голяма жълта тиква, настъргани на тънко
 - 4 скилидки чесън на ситно
 - шепа чери домати
 - зехтин
 - сол и пипер
 - пармезан
 
Начин на приготвяне:
1. Поставете доматите в незалепваща тавичка и поръсете с лъжица зехтин и малко сол. Сложете ги във фурна на 190 градуса и печете около 20 минути или докато доматите не се пукнат. Оставете настрани и дръжте топли. 
2. В голям тиган загрейте зехтин и запържете чесъна докато изпусне аромата си. Добавете настърганата тиква и тиквичките и задушете докато омекнат, но не прекалено. Овкусете със сол и пипер.  
3. Когато зеленчуците са готови, изсипете от тигана и отцедете излишната течност. Забъркайте с доматите и настържете обилно пармезан. 



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ