Регистрация

Кето хляб от ленено семе с белтъци

Кето хляб от ленено семе с белтъци
Лесно   |   Порции 8 малки филийки   |   Видяна: 1355

Домашен безглутенов хляб без брашно, но с много полезни мазнини и фибри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 70 г ленено семе
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • 1 белтък
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Можете директно да си вземете натрошено ленено семе. Ако пък са на цели семки, изсипете ги в купата на чопъра и смелете, за да се получи едрозърнесто ленено брашно. Прехвърлете го в купа.

2. Добавете добре омекналото масло, бакпулвера, яйцето и белтъка. Разбърквайте до хомогенизиране. Работете с шпатула - ще ви е най-практично.

3. Прехвърлете полученото тесто в купички за крем карамел, брюле или формички за мъфини, като ги напълните на 2/3. Ще се получат 4 хлебчета, а ако са по-малки - 5 броя.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако печете 4 бройки - гответе ги 15 минути. Ако са 5 бр., ще са готови за около 12 минути.

5. След изваждане изчакайте да се охладят и извадете от формичките. Разрежете през средата на дължината, за да се получат кръгли питчици като филийки багета.

6. Ако искате нещо здравословно - поднесете си този хляб с листен зеленчук, извара, варено яйце и резени авокадо. Стават страхотни диетични и здравословни сандвичи.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта