Регистрация

Кето закуска с яйце, шунка и кашкавал

Кето закуска с яйце, шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 451

Омлетено вързопче с колбас и моцарела за закуска или обяд.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г шунка
  • 60 г кашкавал, моцарела за пици или друго твърдо жълто сирене
  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете шунката на малки кубчета, а кашкавала или моцарелата на слайсове.

2. Разбийте яйцата в купичка с щипка сол.

3. Вземете голям тиган с незалепващо покритие - 26-28 см. диаметър. Сипете олиото в него, сложете на котлона и пуснете на слаб към умерен огън. Още преди да е загряла мазнината изсипете разбитите яйца и разстелете на палачинка.

4. В средата изсипете на куличка шунката и покрийте отгоре със слайсове жълто сирене.

5. Изчакайте докато яйцата се постегнат, а след това съберете четирите краища върху куличката. Така се получава вързопче.

6. Нежно с голяма шпатула обърнете вързопчето, за да се запече откъм страната на прещипването на палачинката.

7. Прехвърлете в чиния и хапнете докато е топло. Можете да сервирате пресни зеленчуци за по-здравословно.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта