Регистрация

Кекс зебра с какао и ванилия



Кекс зебра с какао и ванилия
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1557

Какаов кекс на райета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В компанията на влогърката Милена гледаме как се прави кекс зебра или обикновен домашен кекс, който обаче е на бели и черни райета. Оказва се, че постигането на шарката не е сложно, а грешката, която неволно прави авторката, ни учи как точно да подходим към изсипването на тестата.

Първо си приготвяме традиционното кексово тесто, завещано в рецептите на баба като разбиваме яйца с мляко, захар и олио. После пресяваме брашно с бакпулвер и ванилия и изсипваме в него течните съставки. Бъркаме до хомогенност. Милена използва тел, но честно казано с миксер става по-бързо и лесно, пък и можете да зарадвате съседите с поредния шум. Следва да разделим тестото на две сравнително еднакви части и в едната да разтворим какао на прах. После се взима намаслена формичка и се започва редуване на изсипването на бяло и тъмно тесто. Ако вместо с лъжица опитате с черпак, имате по-голям шанс за успех.

Остава само да изпечем кекса, като готвенето му отнема около 40 минути, но след 30-тата е добре да проверите с клечка за зъби. Преди това не отваряйте фурната, защото бакпулверът ще се деактивира от резкия спад на температурата и кексът ще се превърне във фризби. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта